Vaccinationer
Det er muligt at få de fleste typer af forebyggende vaccinationer i klinikken. Priserne er anført i skemaet nedenfor. Forebyggende vaccinationer er ikke dækket af den offentlige sygesikring. Der kan betales med dankort, mobilepay såvel som med kontant i klinikken. Der udleveres ikke giro blanketter i klinikken. Sygeforsikringen “Danmark” yder tilskud til vaccine og vaccination hos egen læge således at 50% af egenbetalingen dækkes. Bemærk at nedenstående priser er pr. vaccination inkl. vaccinationshonorar og at der for visse vacciner skal gives en vaccinationsserie på 2-3 doser før fuld vaccinationsdækning er opnået. Vejledning omkring dette samt hvilke vacciner som er aktuelle til et bestemt rejsemål eller vaccinationsdækning gives af sygeplejersken. På Statens Serum Institut´s hjemmeside (www.ssi.dk) er der desuden anbefalinger gældende specifikke rejsemål. Ikke alle vacciner findes i klinikken – visse vacciner skal bestilles hjem – vær derfor ude i god tid.
De angivne priser nedenfor er pr. injektion. Vær opmærksom på at enkelte vacciner skal gives flere gange for at opnå fuld dækning. Få råd og vejledning hos sygeplejersken.
Di-Te (Difteri-Stivkrampe) 250,-
TBE, TicoVac Voksen, flåtbåren encephalit (hjernebetændelse) 500,-
TBE, TicoVac Barn u. 16 år, flåtbåren encephalit (hjernebetændelse) 450,-
Gammaglobulin (2 ml) dagspris
Gul Feber, Stamaril 410,-
HPV, Gardasil 9 1750,-
Hepatitis A, Vaqta, barn u. 16 år (leverbetændelse A) 400,-
Hepatitis A, Vaqta, voksen (leverbetændelse A) 500,-
Hepatitis B, Engerix-B, barn u. 16 år (leverbetændelse B) 370,-
Hepatitis B, Engerix-B, voksen (leverbetændelse B) 450,-
Hepatitis A+B, Amberix, barn u. 16 år (leverbetændelse A+B) 450,-
Hepatitis A+B, Twinrix, voksen (leverbetændelse A+B) 650,-
Influenza 250,-
Japansk Encephalitis, Ixiaro, (hjernebetændelse) 1050,-
Kolera, Dukoral, oral 555,-
Meningitis A, C, W135, Y, Menveo/Nimenrix 650,-
MFR (mæslinger, fåresyge, røde hunde) til voksne 300,-
Pneumokok, Pneumovax, (lungebetændelse) 440,-
Prevenar (lungebetændelse) til voksne 915,-
Rabies (hundegalskab) 850,-
Tuberkulose 250,-
Tyfys inj. 370,-
Zostavax (herpes zoster) 1550,-
Influenza-vaccination: der er øget risiko for at blive alvorlig syg af influenza, hvis man er ældre, har en kronisk sygdom, er svært overvægtig eller gravid. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen af vaccinere mod influenza i disse patient kategorier. Der er gratis influenza vaccination for førtidspensionister samt alle borgere på 65 år og derover samt til patienter med visse kroniske sygdomme f.eks KOL, hjerte-kar sygdomme (undtaget isoleret forhøjet blodtryk) og Diabetes type 1 og 2 samt svær overvægt med BMI over 40 og ved kronisk lever eller nyresvigt. Desuden alle gravide i 2. og 3. trimester. Helvedesild-vaccination: dette er en helt ny vaccine mod Herpes Zoster (Helvedesild), som er en sygdom, der rammer nerverne (efter en tidligere skoldkoppeinfektion). Vaccinen er tiltænkt 50+ og giver god beskyttelse mod Helvedesild og de smertefulde nervesmerter PHN (herpes zoster relateret postherpetisk neuralgi). Ældre patienter vil have gavn af denne vaccine, da immunforsvaret hos ældre er faldende. Når immunforsvaret svækkes, stiger risikoen for helvedesild markant, da immunforsvaret ikke længere kan holde skoldkoppevirus i ave. Sygeforsikringen danmark yder 50% tilskud. A T T E S T E R
- kørekortsattest < 65 år: 400,-
- kørekortsattest > 74 år. 500,-
- sygemelding/fri attest vedr. sygdom/anden lægeerklæring: 400,-
- mulighedserklæring: 500,-
- varighedserklæring forlanget af arbejdsgiver: 500,-
- sygemelding ved eksamen: 350,-
- rejseafbestillingsattest: 650,-
- dansk indfødsretsattest 1.500,-
- attest for fritagelse af sikkerhedssele: 500,-
- handicap skilt/invalideskilt: 375,-
- pille-pas inden udlandsrejse: 100,-
- henvisning til sundhedsforsikring: 100,-
- privatkonsultation (gruppe 2): 350,-
- journaludskrift: per side 10,-
- andre attester efter skønnet tidsforbrug.
Aktuelt
VACCINATIONSDAGE OKTOBER 2022
Klinikken holder “åbent hus” og vaccinerer mod influenza, Covid 4. stik (Pfizer) og pneumokok til de målgrupper som Sundhedsstyrelsen har meldt ud.
MANDAG D. 3/10 KL. 08.00-12.00 OG KL. 13.00-16.00 OG TIRSDAG D. 4/10 KL. 10.00-12.00 OG KL. 13.00-14.00.
Mød op eller ring til klinikken og book en tid til vaccination på en af de ovennævnte dage.
Ring venligst til klinikken ved evt. spørgsmål eller hvis du har brug for en tid en anden dag end de oplyste ovenfor.
BRUG AF MUNDBIND
Alle patienter med symptomer på infektion i luftveje (fx forkølelse, hoste m.v.) anbefales at bruge mundbind for at forebygge smittespredning med covid-19 og andre luftvejsinfektioner i venteværelset.
COVID-19 VACCINATION, 4. STIK
Vaccinationsprogrammet for COVID-19 forventes at genstarte d. 1/10-22. Nogle af de mest sårbare grupper (fx plejehjemsbeboere og de allerældste) kan få tilbuddet om COVID-19 vaccination fra midten af september. Ligeledes kan de allermest sårbare få en booster-vaccination hen over sommeren – dette kræver visitation fra læge, kontakt din læge og hør nærmere herom.
Sundhedsstyrelsen planlægger, at efterårets vaccinationsindsats mod COVID-19 målrettes personer på 50 år og ældre samt personer yngre end 50 år, som har en særlig risiko for et alvorligt forløb med COVID-19 – fx personer med et svært nedsat immunforsvar.
Klinikken vil kunne tilbyde at vaccinere ovennævnte målgrupper fra starten af september 2022.
OBS CORONA VIRUS, COVID-19
Hvis du har symptomer, som kan være forenelig med Corona virus i form af: forkølelse, feber, halssmerter, hoste, hovedpine, muskelsmerter, diarré el. opkast, almen træthed eller vejrtrækningsbesvær eller har haft kontakt med en person, som er smittet eller mistænkt for smitte skal du lade dig PCR-teste eller du kan RINGE til din læge i tidsrummet fra kl. 8.00-16.00. Når klinikken er lukket kan du kontakte 1813. Du SKAL IKKE møde op i klinikken uden forudgået telefonisk kontakt. Ved mistanke om infektion eller alvorlig sygdom, vil man blive henvist til undersøgelse og behandling på sygehuset – dette for at mindske smittespredning via klinikken.
FØLG STADIG RÅDENE OM AT FOREBYGGE SMITTE – ISÆR HVIS DU IKKE ER VACCINERET
Bliv hjemme og bliv testet, hvis du har symptomer
Hold afstand
Luft ud og skab gennemtræk
Vask dine hænder tit og/eller brug håndsprit
Gør rent, særligt overflader som mange rører ved
Søg mere information på www.coronasmitte.dk el. kontakt den myndigheds fælles hotline 70 20 02 33
BRUG AF MUNDBIND ER IKKE LÆNGERE NOGET KRAV, MEN KAN ANBEFALES I VENTEVÆRELSER OG LIGN., HVOR MANGE MENNESKER ER SAMLET, OG DER KAN VÆRE RISIKO FOR SMITTE.
PNEUMOKOKVACCINATION
Pneumokokvaccination er nu gratis for alle, der er fyldt 65 år eller derover, børn med udvalgte kroniske sygdomme og borgere, som er i særlig risiko. Vaccinationen fås hos egen læge, kontakt venligst klinikken for tid og/eller mere information.
Nyhed fra september 2019: Gratis HPV vaccination for drenge der er fyldt 12 år d. 1. juli 2019 eller derefter.
Klinikken har fremadrettet LUKKET hver fredag i lige uger, altså hver anden fredag, og henviser på disse dage ved akut opstået sygdom til Læge Frederik Vibe-Hastrup på 49 13 40 60 i Espergærde, Hovvej 44 A. Dette er for at imødese de øgede krav om efteruddannelse og kvalitetssikring og administration.
H U S K klinikken har tidsbookning som følger princippet Tid Samme Dag hvilket betyder, at man ringer (mellem 08-12) den dag man ønsker en tid og så gives der, foruden i helt særlige situationer, en tid samme dag.
SUNDHED.DK: få overblikket på sundhed.dk . På den offentlige sundhedsportal sundhed.dk kan du i Medicinkortet se, hvor mange udleveringer du har tilbage og checke om din recept er udløbet. Under “laboratoriesvar” kan du se svar på dine prøver 72 timer efter prøven er taget. Log ind med din NemID på sundhed.dk
Akkreditering: klinikken har gennemgået akkreditering og er blevet godkendt.
Klinikken har gennemgået en God Adgang mærkning igen i december 2019: rapporten kan læses her: http://www.godadgang.dk/
Kontakt
- Læge Louise Kandrup, Bøgebakken 40, 3000 Helsingør
- +45 32 22 01 05