Kontakt
K L I N I K K E N S A D R E S S E
Bøgebakken 40
3000 Helsingør
Tlf: 32 22 01 05
Fax: 32 22 01 07
CVR 35 60 82 14
Parkering og handicapforhold:
Der er gratis parkering i ubegrænset tid foran Lægehuset og sædvanligvis rigeligt med parkeringspladser og ellers kan man parkere på Bøgebakken.
Lægehuset er i grundplan, og der er central handicap parkeringsplads, handicap opkørsel samt handicap toilet i bygningen.
Snekkersten station ligger ca.10 min gang fra Lægehuset med togforbindelse til såvel Helsingør som Hornbæk/Gilleleje, Hillerød og København. Bus 803 holder lige ude foran Lægehusets dør med forbindelse til/fra Prøvestenscenteret og Ålsgårde st. Bus 841 mod Prøvestenscenteret stopper også der.
Anbefalede links:
Sundhed.dk: en meget stor portal med rigtig mange informationer om sygdom og sundhed og nyttige links.
Patienthåndbogen : en database med god og let tilgængelig information om mange forskellige sygdomme og gode illustrationer.
Medicin med fornuft : Institut for Rationel Farmakoterapi har lavet denne informationsside om medicin, bivirkninger, effekter etc. Også nyttig for gravide og ammende kvinder i behandling med medicin.
Medicinkombination : lægemiddelstyrelsens side med information om, hvilke lægemidler som kan påvirke hinanden. Indtastes navnet på de præparater man er i behandling med, oplyses der om der er kendte bivirkninger ved at kombinere dem.
Sygebørn.dk : en god informationsside for alle forældre med råd og vejledning vedrørende pludselig opstået sygdom hos børn. Hvad kan man gøre selv – hvad bør man kontakte sin læge om – i hvilke situationer bør man kontakte vagtlægen.
Akuttelefonen 1813 : information om 1813 – hvordan det bruges – hvor nærmeste vagtklinik ligger – hvor nærmeste døgnapotek er – rådgivning om hvornår et helbredsproblem er akut. Der kan dog ikke bestilles tid – det foregår kun telefonisk.
Sundhedsstyrelsens hjemmeside : information om emner som vedrører sundhedsvæsenet – forskellige behandlinger – tiltag til at fremme sundhed i befolkningen etc.
Sundhedsstyrelsens nyhedscenter: artikler om aktuelle emner med relation til sundhedsvæsenet, folkesundheden, udbrud af sygdomme, screeningsundersøgelser på private klinikker (brystkræft etc.), stigning af abort blandt unge kvinder etc.
Vaccination.dk & Rejsedoktor.dk : begge sider med god information om sygdomsudbrud forskellige steder i verden – rådgivning om hvilke vaccinationer som er relevante før man rejser – information om malaria etc. God til at orientere sig, men brug også gerne sygeplejersken til rådgivning og vejledning. Regler vedrørende medbringelse af medicin på rejser inkl. regler vedrørende pillepas kan findes på sundhedsstyrelsens hjemmeside.
Vaccinationsprogrammer og information om vacciner : sundhedsstyrelsens side om vaccinationer, børnevacciner, hepatitisvaccination til særlige risikogrupper, influenzavaccination, tilskud, bivirkninger, pillepas etc.
Borger.dk : Kommunens hjemmeside med information om bla. lægevalg, sygesikringsgruppe 1 og 2, hjemmehjælp, sundhedscentre, hvordan man skifter læge.
Stoplinien : få hjælp med rygestop
Hope linien : få hjælp med alkoholproblemer – for dig selv eller som pårørende til en der drikker for meget.
Alt-om-kost.dk : god information om kost og diæt til unge og ældre, overvægtige og undervægtige, gravide, ammende, børn, vegetarer, veganere, allergikere.
Sex og samfund : god portal med meget information og brugbare links om seksualitet, abort, præventionsguide, sexsygdomme/kønssygdomme etc.
Sexlinien : et rigtig godt forum med information om “de svære ting” og mulighed for at stille anonyme spørgsmål. Ingen løftede pegefingre, men bare masser og masser af gode råd og vejledning. På Venerea klinikken på Bispebjerg Hospital kan man blive undersøgt for køns/sex-sygdomme – alle kan møde op (også ikke-danske statsborgere) og man kan være anonym og der er ingen tidsbestilling. Sex og Samfund har desuden en rådgivnings- og præventionsklinik på Rosenørns Allé i København – her kan man få hjælp af speciallæger i gynækologi bla. med prævention.
Mødrehjælpen : en privat humanitær organisation der rådgiver og støtter børnefamilier, som har det svært. Der ydes rådgivning og hjælp til børnefamilier og gravide omkring økonomisk, social og uddannelsesmæssig støtte.
Landsorganisationen af Kvindekrisecentre : forebygger og bekæmper fysisk og psykisk vold mod kvinder og deres børn. Også et rigtig godt rådgivningstilbud til andre etniske unge end danskere, der oplever æresrelaterede problemstillinger og alvorlige konflikter i deres familie. Tvangsægteskab, vold, genopdagelsesrejser, sexuelle overgreb etc. Der er mulighed for anonym kontakt.
Psykologkontakt : psykologbehandling er i Danmark ikke omfattet af sygesikringen, dvs. man skal selv betale. I visse situationer kan man dog få tilskud til psykologbehandling. Forhør dig i klinikken om dette er gældende for dig.
Studenterrådgivningen : hjælp og rådgivning til studerende med psykiske, sociale, helbredsmæssige eller økonomiske problemer. Hjælp til studerede på lange og mellemlange videregående udddannelser (uddannelser med normeret studietid på mindst 3 år) – her fås gratis hjælp fra psykolog, socialrådgiver eller psykiater.
Sygehusvalg : link til sundhedsministeriets opdaterede information om frit og udvidet frit valg af sygehus, udvidede rettigheder til psykiatrien sat behandling på sygehus i udlandet. Link til siden sundhedskvalitet.dk
Venteinfo.dk : den aktuelle forventede ventetid på forskellige behandlinger fordelt på de sygehuse, som tilbyder den aktuelle behandling. Ventetider på operationer etc. Den oplyste ventetid er naturligvis kun vejledende og må tages med forbehold.
Aktuelt
VACCINATIONSDAGE OKTOBER 2022
Klinikken holder “åbent hus” og vaccinerer mod influenza, Covid 4. stik (Pfizer) og pneumokok til de målgrupper som Sundhedsstyrelsen har meldt ud.
MANDAG D. 3/10 KL. 08.00-12.00 OG KL. 13.00-16.00 OG TIRSDAG D. 4/10 KL. 10.00-12.00 OG KL. 13.00-14.00.
Mød op eller ring til klinikken og book en tid til vaccination på en af de ovennævnte dage.
Ring venligst til klinikken ved evt. spørgsmål eller hvis du har brug for en tid en anden dag end de oplyste ovenfor.
BRUG AF MUNDBIND
Alle patienter med symptomer på infektion i luftveje (fx forkølelse, hoste m.v.) anbefales at bruge mundbind for at forebygge smittespredning med covid-19 og andre luftvejsinfektioner i venteværelset.
COVID-19 VACCINATION, 4. STIK
Vaccinationsprogrammet for COVID-19 forventes at genstarte d. 1/10-22. Nogle af de mest sårbare grupper (fx plejehjemsbeboere og de allerældste) kan få tilbuddet om COVID-19 vaccination fra midten af september. Ligeledes kan de allermest sårbare få en booster-vaccination hen over sommeren – dette kræver visitation fra læge, kontakt din læge og hør nærmere herom.
Sundhedsstyrelsen planlægger, at efterårets vaccinationsindsats mod COVID-19 målrettes personer på 50 år og ældre samt personer yngre end 50 år, som har en særlig risiko for et alvorligt forløb med COVID-19 – fx personer med et svært nedsat immunforsvar.
Klinikken vil kunne tilbyde at vaccinere ovennævnte målgrupper fra starten af september 2022.
OBS CORONA VIRUS, COVID-19
Hvis du har symptomer, som kan være forenelig med Corona virus i form af: forkølelse, feber, halssmerter, hoste, hovedpine, muskelsmerter, diarré el. opkast, almen træthed eller vejrtrækningsbesvær eller har haft kontakt med en person, som er smittet eller mistænkt for smitte skal du lade dig PCR-teste eller du kan RINGE til din læge i tidsrummet fra kl. 8.00-16.00. Når klinikken er lukket kan du kontakte 1813. Du SKAL IKKE møde op i klinikken uden forudgået telefonisk kontakt. Ved mistanke om infektion eller alvorlig sygdom, vil man blive henvist til undersøgelse og behandling på sygehuset – dette for at mindske smittespredning via klinikken.
FØLG STADIG RÅDENE OM AT FOREBYGGE SMITTE – ISÆR HVIS DU IKKE ER VACCINERET
Bliv hjemme og bliv testet, hvis du har symptomer
Hold afstand
Luft ud og skab gennemtræk
Vask dine hænder tit og/eller brug håndsprit
Gør rent, særligt overflader som mange rører ved
Søg mere information på www.coronasmitte.dk el. kontakt den myndigheds fælles hotline 70 20 02 33
BRUG AF MUNDBIND ER IKKE LÆNGERE NOGET KRAV, MEN KAN ANBEFALES I VENTEVÆRELSER OG LIGN., HVOR MANGE MENNESKER ER SAMLET, OG DER KAN VÆRE RISIKO FOR SMITTE.
PNEUMOKOKVACCINATION
Pneumokokvaccination er nu gratis for alle, der er fyldt 65 år eller derover, børn med udvalgte kroniske sygdomme og borgere, som er i særlig risiko. Vaccinationen fås hos egen læge, kontakt venligst klinikken for tid og/eller mere information.
Nyhed fra september 2019: Gratis HPV vaccination for drenge der er fyldt 12 år d. 1. juli 2019 eller derefter.
Klinikken har fremadrettet LUKKET hver fredag i lige uger, altså hver anden fredag, og henviser på disse dage ved akut opstået sygdom til Læge Frederik Vibe-Hastrup på 49 13 40 60 i Espergærde, Hovvej 44 A. Dette er for at imødese de øgede krav om efteruddannelse og kvalitetssikring og administration.
H U S K klinikken har tidsbookning som følger princippet Tid Samme Dag hvilket betyder, at man ringer (mellem 08-12) den dag man ønsker en tid og så gives der, foruden i helt særlige situationer, en tid samme dag.
SUNDHED.DK: få overblikket på sundhed.dk . På den offentlige sundhedsportal sundhed.dk kan du i Medicinkortet se, hvor mange udleveringer du har tilbage og checke om din recept er udløbet. Under “laboratoriesvar” kan du se svar på dine prøver 72 timer efter prøven er taget. Log ind med din NemID på sundhed.dk
Akkreditering: klinikken har gennemgået akkreditering og er blevet godkendt.
Klinikken har gennemgået en God Adgang mærkning igen i december 2019: rapporten kan læses her: http://www.godadgang.dk/
Kontakt
- Læge Louise Kandrup, Bøgebakken 40, 3000 Helsingør
- +45 32 22 01 05